Ring og hør mere
+45 30593448

Samarbejde om fleksjobbere i Lejre kommune

Vi har i EH indledt et spændende samarbejde med Lejre kommunes jobcenter med henblik på at bidrage til at hjælpe fleksjobbere i arbejde blandt vores medlemmer.

I starten af året deltog Lejre Jobcenter i et møde i EH, hvor vi fik lejlighed til at høre om fleksjobordningen.

Vi er i EH interesserede i at bidrage til vækst og udvikling i bredeste forstand.  Derfor vil vi gerne i løbende dialog med Lejre Kommunes jobcenter for at få kendskab til ledige kandidater og være medambassadører for at hjælpe de ledige borgere i arbejde og hjælpe Lejre Kommune til en lavere ledighed.

Tirsdag d. 17. maj deltog Dennis Rasmussen fra EH i et spændende og meget udbytterigt arrangement, hvor Jobcenteret og Erhvervsforeningen lavede speedjobsøgning.

I alt 9 kandidater, alle ledige fleksjobbere bosiddende i Lejre Kommune, havde forberedt sig til at møde Dennis Rasmussen. Kandidaterne fik i alt 3 minutter til at aflevere deres CV og holde en såkaldt elevatortale, som den enkelte havde øvet hjemmefra. Hver kandidat fik et godt råd med videre på vejen til deres videre jobsøgning.

Jobcenteret har efterfølgende udtrykt stort udbyttet for Jobcentret og de ledige.  ”At vores lokale erhvervsforening bakker op omkring dette, er vi glade og taknemmelige for” siger Camilla Mikkelsen og fortsætter: ”I dag påstås det, at 90 % af alle job bliver formidlet gennem netværk”.

Kunne andre virksomheder ønske sig at møde en håndfuld ledige fleksjobkandidater, inviterer vi gerne indenfor i Jobcenteret eller kommer på besøg i virksomheden og kan i samarbejde med virksomheden udsøge profiler, der matcher den enkelte virksomhed. Pt. har Lejre Jobcenter ca. 35 ledige fleksjobbere med forskellige profiler indenfor f.eks. service, kontor, praktisk arbejde, teknik mm.

Om fleksjobordningen siger Camilla Mikkelsen:

En fleksjobber har en arbejdsevne på under 50 %. Arbejdsevnen kan være nedsat pga. fysiske eller psykiske lidelser. Årsagerne er mange, som eksempler kan nævnes Sklerose, angst efter overfald eller det kan handle om en nedslidt ryg, som årsagen til at man ikke kan arbejde 37 timer om ugen længere.

Som arbejdsgiver skal man kun betale for det arbejde, der bliver udført. Hvis man grundet en funktionsnedsættelse ikke kan holde samme arbejdstempo, som de øvrige medarbejdere, skal man kun betale for det arbejde, der bliver udført.

Vil du vide mere om ordningen eller har lyst til at høre mere om vores profiler, er du velkommen til at kontakte Bente Brix 20 23 80 20 eller Camilla Mikkelsen på tlf. 24 79 19 24.

Formanden for EH, Dennis Rasmussen, opfordrer alle i EH til at bakke op og støtte vores medborgere til at komme i arbejde igen. Der er mange ressourcer at hente til opgaver i virksomheden, som ikke nødvendigvis kræver en fuldtidsansat. ”Jeg oplevede de 9 fleksjobbere, jeg mødte på speedjobdatingen som meget engagerede og motiverede og klar til at yde en indsats”, slutter Dennis Rasmussen sin opfordring.

Se flexjobberlisten her.